Huisartsenpraktijk

Hilversum Oost

Anthony Fokkerweg 80C
1223 NG Hilversum
035-7633388
Uw Dossier Contact E-consult Klachten Herhaalrecept

Veelgestelde vragen

  • Waarom is de griepvaccinatie zo laat dit jaar?

Alle huisartsen in Nederland bestellen bij hetzelfde bedrijf hun griepvaccinaties. Dat bedrijf bepaald wanneer ze aan ons geleverd worden. We zijn dus volledig afhankelijk van de geleverde vaccinaties. Wij hebben zelf geen invloed op de leverdatum.

 

  • Nemen jullie nog patienten aan?

Ja, maar beperkt. zie tabblad nieuwe patienten.

 

  • Hebben jullie nog ruimte voor stages?

Ja, 4 a 5 keer per jaar leiden wij co-assistentes op. Ook is er ruimte voor doktersassistentes in opleiding. Stuur een mail naar info@huisartsenpraktijkhilversumoost.nl

 

  • Waarom wil de assistente alles van me weten?

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten, maar ook om de tijd van het consult in te schatten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan. De vraag naar de reden van uw afspraak is dus op verzoek van de huisarts.

 

  • Is de huisarts gratis?

Ja, de basis huisartsenzorg is voor iedereen gratis. Echter indien de huisarts diagnostiek aanvraagt (bloed prikken, foto maken etc), een afwijking verwijderd of medicijnen voorschrijft kan dat van uw eigen risico afgaan.

 

  • Hoeveel tijd heeft de huisarts voor mij?

Voor een regulier consult staat 10 minuten gepland in de agenda van de huisarts. In die tijd moet hij/zij uw dossier inzien, de anamnese afnemen, lichamelijk onderzoek doen, evt diagnostiek aanvragen / medicijnen voorschrijven / verwijsbrief schrijven en alles nauwkeurig in het dossier opnemen. In deze 10 minuten moet dus een hoop gedaan worden. Daarom kan in 10 minuten slechts 1 klacht besproken worden. Heeft u meer klachten, vraagt u dan een dubbel consult aan, de huisarts heeft dan 20 minuten de tijd voor u.

 

  • Hoe lang duurt het voordat uitslagen van onderzoek (gemiddeld) bekend zijn?

Laboratorium onderzoek: 1 dag voor algemeen bloedonderzoek, specifieke bepalingen kunnen langer duren

Foto / Echo: 2 dagen

Urine / Ontlasting kweek: 5 dagen

SOA-test: 5 dagen

Uitstrijkje: 2 weken

 

  • Waar staat jullie logo voor?

Wij hebben ons logo gebaseerd op het gemeentewapen van Hilversum. Het gemeentewapen toont sinds de 17de eeuw vier goudgekleurde boekweitkorrels op een blauw veld. Boekweit was in de 16e eeuw een belangrijke voedingsbron in de streek. Het gele hartje wat u ziet is dus een boekweitkorrel welke wij hebben gecombineerd met ons meest gebruikte medische instrument, de stethoscoop.

 

  • Waarom doen jullie alleen rijbewijskeuringen voor patienten van andere praktijken?

Rijbewijskeuringen worden afgenomen door artsen die onbevooroordeeld en onafhankelijk zijn. Omdat wij met onze patienten een arts patient relatie hebben kunnen wij niet onafhankelijk zijn. Voor een rijbewijskeuring moet u dus op zoek naar een onafhankelijke arts.