Huisartsenpraktijk

Hilversum Oost

Anthony Fokkerweg 80C
1223 NG Hilversum
035-7633388
Uw Dossier Contact E-consult Klachten Herhaalrecept

Zorgaanbod

Bij Huisartenpraktijk Hilversum Oost kunt u ook terecht voor de volgende medische handelingen.

Ontstekingsremmende injecties

Bij een ontsteking van een gewricht, pees of slijmbeurs kan een ontstekingsremmende injectie verlichting geven. Tijdens het spreekuur wordt bekeken of u hier baat bij kan hebben en eventueel een afspraak gemaakt voor het plaatsen van deze injectie.

Spiraaltje plaatsen/verwijderen

Een spiraaltje wordt geplaatst als voorbehoedsmiddel of bij menstruatieproblemen. Tijdens het spreekuur zullen wij met u bespreken wat de voor- en nadelen kunnen zijn en hoe de plaatsing verloopt. Mocht dit nodig zijn dan worden vooraf kweken afgenomen. Daarna wordt er een afspraak ingepland voor het plaatsen van de spiraaltje. Meer informatie over het spiraaltje: www.thuisarts.nl/spiraaltje.

Implantatiestaafje plaatsen/verwijderen

Het implantatiestaafje is een voorbehoedsmiddel dat in uw arm wordt geplaatst en drie jaar kan blijven zitten. Na uitleg over de plaatsing, zullen wij de afspraak hiervoor met u inplannen. Ook voor het verwijderen van een implantatiestaafje kunt u bij ons een afspraak maken. Meer informatie over het implantatiestaafje: www.thuisarts.nl/implantatiestaafje.

Chirurgische verrichtingen

  • Behandeling van een ingegroeide teennagel
  • Verwijderen van moedervlekken
  • Verwijderen van talgkliercystes
  • Verwijderen van vetbulten
  • Behandeling van wratten

SOA consult

U kunt een soa hebben zonder dat u er iets van merkt. Gelukkig zijn de meeste soa’s goed te behandelen als u er op tijd bij bent. Voor het testen van een SOA of bij klachten kunt u een afspraak maken op het spreekuur. Meer informatie over soa’s: www.thuisarts.nl/soa.

Diabetes Mellitus

De diabeteszorg wordt geregeld via de zorggroep. Dit houdt in dat u in onze praktijk om de drie maanden wordt gecontroleerd door onze praktijkondersteuner (POH) en een keer per jaar door de huisarts. Ook coördineren wij alle andere zorg die nodig is bij diabetes, zoals oog-, voet- en bloedcontroles. Dit alles zorgt voor goed georganiseerde en kwalitatief hoogwaardige zorg. Zie voor meer informatie de site van onze zorggroep:www.ghogo.nl/patienten-informatie/diabetes-zorg/

 Informatie over de ziekte zelf: www.thuisarts.nl/diabetes-mellitus.

Hart- en vaatziekten

Wij hebben een zorgprogramma voor mensen met hart- en vaatziekten. Dit houdt in dat u periodiek op de praktijk wordt gecontroleerd door de praktijkondersteuner (POH) en de huisarts. Het doel hiervan is om u zo goed mogelijk te begeleiden bij uw hart- en vaatziekte.

Hartritmestoornissen

Ter opsporing van hartritmestoornissen bij mensen met hartkloppingen hebben wij de beschikking over 2 event-recorders. Een event-recorder is een apparaatje dat uw hartritme kan registreren op het moment dat u hartkloppingen of andere klachten heeft. Via de telefoon kunt u de registraties doorsturen naar de organisatie die deze voor ons analyseert. De uitslag wordt vervolgens door de huisarts met u besproken. Dit scheelt u weer een bezoekje aan het ziekenhuis.

Stoppen met roken

Samen met onze praktijkondersteuner (POH) kunnen wij u bij het stoppen ondersteunen, eventueel met behulp van medicatie of nicotinevervangers. www.thuisarts.nl/stoppen-met-roken.

Rijbewijskeuringen

WIj bieden onafhankelijke rijbewijskeuringen aan. Bent u geen patient van ons dan kunnen wij u onafhankelijk keuren ter verlenging van uw rijbewijs.

e-Consult

Heeft u een vraag waarvan u denkt dat die gemakkelijk via e-mail te beantwoorden is? Twijfelt u of een bezoek aan de huisarts wel nodig is? Wij proberen deze altijd binnen een werkdag te beantwoorden.

e-Recept

Via de website kunt u bij ons online een herhaalrecept aanvragen. Een herhaalrecept geldt voor medicatie die u op chronische basis gebruikt.

Webcam consult

Binnenkort zullen wij ook webcam consulten gaan aanbieden.

TeleDermatologie

Bij onduidelijkheid over een huidafwijking heeft Huisartsenpraktijk Hilversum Oost de mogelijkheid om digitaal een gedetailleerde foto van uw huid rechtstreeks door te sturen naar de dermatoloog zodat wij meestal binnen 24 uur een uitslag hebben.

24 uurs Bloeddrukmeter

Sinds kort beschikken wij over een bloeddrukmeter die wij kunnen uitlenen om gedurende 24 uur met regelmaat uw bloeddruk te meten. Dit is de meest betrouwbare methode voor het vaststellen van een hoge bloeddruk of het beoordelen van het effect van de behandeling hiervan.

Event Recorder

Voor het opsporen van hartritmestoornissen kunnen wij gebruik maken van onze event recorder. Deze lenen wij aan u uit zodat u op het moment van klachten, zoals hartkloppingen, verschillende hartfilmpjes kunt maken. Deze worden later door een cardioloog beoordeeld.

ECG

Huisartsenpraktijk Hilversum Oost beschikt sinds kort over een ECG apparaat, waarbij wij de mogelijkheid hebben om het hartfilmpje meteen door de cardioloog te laten beoordelen.

E-health Therapieland

Wij bieden u een uitgebreid gratis aanbod van online psychologische hulpprogramma's via Therapieland. Voor meer informatie zie tabblad psychologische zorg.