Huisartsenpraktijk

Hilversum Oost

Anthony Fokkerweg 80C
1223 NG Hilversum
035-7633388
Uw Dossier Contact E-consult Klachten Herhaalrecept

Pers

Patient ziet de dokter het liefst in het echt in plaats van via Facetime.

08 mei 2019 • Gooi en Eemlander

https://www.gooieneemlander.nl/cnt/dmf20190507_96402615/patient-ziet-de-dokter-het-liefst-in-het-echt-in-plaats-van-via-facetime

Interview wat Dennis Pot geeft over E-health in de Huisartsenpraktijk

------------------------------------------------------------------------------------------------

Medicijnverspilling


10 april 2018  Ned 2  Brandpunt+ • 21:00 • KRO-NCRV • 17 min

Jaarlijks wordt er voor 100 miljoen euro aan medicijnen vernietigd. Huisartsen en apothekers komen in actie tegen deze verspilling.

Interview wat Dennis Pot heeft gegeven met Brandpunt+ over Medicijnverspilling.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Huisarts wil meer dan 10 minuten: 'dan vertelt patient pas hele verhaal'.

2 mei 2017 - www.NOS.nl

Lees hier het interview door de NOS met Dennis Pot over huisartsenzorg in de praktijk.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer richtlijnen, minder kosten.

28 januari 2017 - Gooi en Eembode

Lees het interview met Anke Oudhof-Smulders op pagina 4

(wel even een gratis account aanmaken)

------------------------------------------------------------------------------------------------

Patienten kunnen eigen bijdragen niet betalen. Dat vind ik heel erg.

23 januari 2017 - www.NOS.nl

"Wij doen het ook, medicijnen geven aan mensen die de eigen bijdrage niet kunnen betalen", vertelt huisarts Dennis Pot uit Hilversum. "Mensen komen hier en zeggen hun eigen bijdrage niet te kunnen betalen. Dat vind ik heel erg."

Vanochtend werd bekend dat een op de vijf huisartsen wel eens medicijnen weggeeft aan patiënten die de hoge zorgkosten niet kunnen dragen. Het gaat dan om medicijnen die bijvoorbeeld zijn overgebleven van een andere patiënt; 'restantpillen' die eigenlijk vernietigd zouden moeten worden. De pillen weggeven, mag officieel niet.

"Soms brengen patiënten medicijnen mee terug en dan bewaren we ze", vertelt Pot. "Het moet wel gaan om nuttige medicijnen, en het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe ze zijn bewaard. Antibiotica zal ik niet aan iemand anders geven, maar als het gaat om bijvoorbeeld een allergie-pilletje, of om zakjes voor mensen met obstipatie, dan doen we het wel."

Het liefst zou Pot zich er ook niet mee bezig houden, maar er wordt volgens hem veel te veel geld verspild aan medicijnen. "Sommige chronisch zieken krijgen voor drie maanden aan pillen mee en dan gebruiken ze die maar een week. Vervolgens blijven die strips altijd liggen. Dat is zonde."
Het is een keuze. De mensen die zeggen het niet te kunnen betalen, zijn soms ook de mensen die roken en die veel huisdieren hebben.
Huisarts Dennis Pot
Pot zegt dat het moeilijk is in te schatten hoeveel mensen zorg mijden. De meeste zorgmijders zie je namelijk niet, vertelt hij. "Als ik voor iemand een recept uitschrijf, kom ik er niet achter of ze dat middel ook ophalen bij de apotheek. Maar als ik ze een paar weken later dan met dezelfde klachten zie, is dat wel een probleem. Soms geef ik dan die medicijnen weg."

Uit het onderzoek bleek dat 8 op 10 apothekers met medicijnen blijven zitten die wel besteld zijn, maar niet worden opgehaald vanwege de hoge kosten.

Keuze

Het wel of niet innemen van medicijnen is voor veel patiënten ook een keuze, zegt Pot. "De mensen die zeggen het niet te kunnen betalen, zijn soms ook de mensen die roken en die veel huisdieren hebben. En je hebt ook mensen die absoluut geen medicijnen willen slikken."

Het liefst zou de huisarts een andere oplossing zien voor het probleem van hoge kosten voor medicijnen. "Een tweedehandsmarkt, bijvoorbeeld. Dat een keurende instantie de medicijnen in de gaten houdt, maar dat ze wel aan andere patiënten worden gegeven. Het is een klein risico en je helpt er veel mensen mee."

------------------------------------------------------------------------------------------------

Duizendste patient is al binnen!

10 maart 2016 - Gooi en Eemlander

Extra huisartsenpraktijk Hilversum-Oost was keihard nodig in stadsdeel 'over het spoor'.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Huisartsenpraktijk start in Oost

2 april 2015 - Gooi en Eembode

Anke Oudhof - Smulders en Dennis Pot vullen ontstane gat in Hilversum

HILVERSUM - Hilversum heeft een nieuwe huisartsenpraktijk. In Oost nog wel waar de bewoners al jaren te maken hebben met lange wachtlijsten. Anke Oudhof - Smulders en Dennis Pot openden begin deze maand de praktijk aan de Jan van der Heijdenstraat 309.

Ze nemen hun intrek in het pand van het Centrum voor Tandheelkunde Hilversum. Door het groeiende tekort aan huisartsen in de regio en de patiëntenstops bij de diverse omliggende praktijken zijn Oudhof (35) en Pot (34) gevraagd dit gat te vullen. Hierdoor bieden zij de mogelijkheid om de huisarts weer dicht bij huis te hebben.

Door de in aanbouw zijnde projecten Villa Industria en Anna's Hoeve wordt in de toekomst het huisartsentekort alleen maar nijpender en wordt in opdracht van woningcorporatie Dudok Wonen in 2016 op de kruising Anthony Fokkerweg en Minckelerstraat een nieuw gezondheidscentrum gerealiseerd. Totdat zij hun intrede kunnen nemen in dit centrum, betrekken Oudhof en Pot de naastgelegen Jan van der Heijdenstraat.

------------------------------------------------------------------------------------------------

NPO Radio 1 : 1 op straat met Rob Oudkerk

Huisartsen in de knel

Hilversum. Huisartsen Dennis Pot en Anke Oudhof-Smulders startten onlangs een huisartsenpraktijk in Hilversum-Oost wegens een tekort aan huisartsen aldaar. Nederland heeft het minste huisartsen per inwoner van heel Europa. Huisartsen stoppen of vertrekken, omdat de macht van de zorgverzekeraar steeds meer toeneemt vinden zij. Zestig procent tekende onlangs het manifest ‘het roer moet om’. Daarop verkiezen huisartsen als Robert Halewijn een avontuur in het buitenland zoals Frankrijk. Weg van de inmenging en eindeloos declareren. Want hoe is het om huisarts te zijn in deze tijden? In de bus doen de nieuwe huisartsen in Hilversum, initiatiefnemer van het manifest Peter de Groof en arts in Frankrijk Robert Halewijn hun verhaal.

Klik hier om de uitzending te bekijken.

------------------------------------------------------------------------------------------------

JONGE PRAKTIJK DRINGT TEKORT TERUG

HILVERSUM - De pas geopende huisartsenpraktijk van Dennis Pot en Anke Oudhof-Smulders betekent goed nieuws voor inwoners van Hilversum Noord-Oost.
Door Annemarie de Jong - 21-3-2015, 17:01 Gooi en Eemlander

Wachtlijsten bij bestaande huisartsen

Het stadsdeel kampt al jaren met een schreeuwend tekort aan huisartsen. ,,Er moest echt een praktijk bij. Iedereen moet een huisarts dichtbij huis kunnen hebben", zegt Pot.
In de eerste anderhalve week zijn al 150 patiënten ingeschreven bij de 'Huisartsenpraktijk Hilversum Oost' aan de Jan van der Heijdenstraat 309. De andere huisartsenpraktijken in de wijk zijn overvol. Zij moeten dagelijks 'nee' verkopen aan nieuwe patiënten.

Gevolg was dat inwoners uit Noord-Oost hun heil 'over het spoor' moesten zoeken. ,,Relatief ver van hun woonadres", zegt Dennis Pot. ,,Als je jong en gezond bent, maakt dat niet zo veel uit, maar de bevolking vergrijst. Een praktijk op twee minuten van je huis is veel fijner."

Door de projecten Villa Industria en Anna's Hoeve in aanbouw, wordt het huisartsentekort in Noord-Oost alleen nog maar nijpender.
De huisartsengroep Hilversum Noord-Oost trok daarom het jonge medische duo aan om dit gapende gat te vullen.

Tandartsen
De eerste drie maanden zijn ze samen met de tandartsen gevestigd in het Centrum voor Tandheelkunde. Daarna verhuizen de tandartsen naar nieuwbouw op Villa Industria. De huisartsen hebben dan het rijk voor zich alleen. De verwachting is dat de praktijk over een jaar al op tweeduizend patiënten zit.

Uiteindelijk krijgt Huisartsenpraktijk Hilversum Oost halverwege 2016 onderdak in het door Dudok Wonen nieuw te bouwen gezondheidscentrum op de kruising Anthony Fokkerweg en Minckelersstraat. Daar vestigen zich ook huisartsenpraktijk Van de Beek en Bont, huisarts Pelgrim, Apotheek Dam en Fysiotherapie Brouwer.

De jonge huisartsen - Dennis Pot is 34 en Anke Oudhof-Smulders 35 - oefenen op 'vernieuwende wijze' hun vak uit. Pot: ,,We bieden veel online mogelijkheden. Patiënten kunnen een e-consult aanvragen en krijgen per e-mail antwoord. Dat kan veel tijd schelen. Als wij het nodig vinden vragen wij iemand alsnog langs te komen in de praktijk."

Huidafwijkingen
Patiënten kunnen ook digitale foto's van verdachte huidafwijkingen insturen. Zo nodig worden die doorgestuurd naar een dermatoloog en de uitslag volgt binnen 24 uur. Een herhaalrecept aanvragen of afspraak maken, het kan allemaal online. Vernieuwend is binnenkort ook het webcam spreekuur, naast het gewone telefonische spreekuur. ,,We zijn open van acht tot vijf uur. Als je de hele dag druk bent, kan je om kwart voor vijf nog een afspraak maken. En als daar behoefte aan is, starten we in de toekomst met avondspreekuren", zegt Pot.

De praktijk is 'groen'. Zo rijden de doktoren visites op de praktijkfiets.

http://www.gooieneemlander.nl/regionaal/gooivechtstreek/article27344775.ece/Jonge-praktijk-dringt-tekort-terug_?lref=r_regionaal

------------------------------------------------------------------------------------------------

JONGE HILVERSUMSE ARTSEN STEUNEN EIGEN INBRENG VAN PATIENTEN

HILVERSUM - Voor Dennis Pot en Anke Oudhof-Smulders is de praktijk in Hilversum Noord-Oost hun eerste eigen praktijk.
Door Annemarie de Jong - 21-3-2015, 17:01 Gooi en Eemlander

Afgelopen jaren werkte Oudhof-Smulders (35) als waarnemend huisarts bij praktijken in het Gooi. Daarvoor werkte ze op de spoedeisende hulp van het Flevoziekenhuis en op de afdeling interne geneeskunde van het BovenIJ ziekenhuis. ,,Het langdurige en persoonlijke contact met patiënten", vindt ze het mooiste aan haar beroep van huisarts. Ze heeft twee zoons en woont in Bussum.
,,Gelijkwaardig contact met patiënten, eigen inbreng, initiatief van patiënten en meedenken over een behandeling", dát stimuleert Pot (34) graag. De vader van twee jongens woont met zijn gezin in Amsterdam. Hij werkte in de kindergeneeskunde en heeft waargenomen in verschillende huisartsenpraktijken.

http://www.gooieneemlander.nl/regionaal/gooivechtstreek/article27344774.ece/Jonge-Hilversumse-artsen-steunen-eigen-inbreng-van-patienten_?lref=r_regionaal

------------------------------------------------------------------------------------------------

Aanpak huisartsentekort door start praktijk in Hilversum Oost
REGIO  |  23 maart 2015   |  Door de Dichtbijredactie (Gooi en Eembode)

HILVERSUM - Hilversum heeft een nieuwe huisartsenpraktijk. In Oost nog wel waar de bewoners al jaren te maken hebben met lange wachtlijsten. Anke Oudhof - Smulders en Dennis Pot openden begin deze maand de praktijk aan de Jan van der Heijdenstraat 309.

Ze nemen hun intrek in het pand van het Centrum voor Tandheelkunde Hilversum. Door het groeiende tekort aan huisartsen in de regio en de patiëntenstops bij de diverse omliggende praktijken zijn Oudhof (35) en Pot (34) gevraagd dit gat te vullen. Hierdoor bieden zij de mogelijkheid om de huisarts weer dicht bij huis te hebben.

Door de in aanbouw zijnde projecten Villa Industria en Anna's Hoeve wordt in de toekomst het huisartsentekort alleen maar nijpender en wordt in opdracht van woningcorporatie Dudok Wonen in 2016 op de kruising Anthony Fokkerweg en Minckelerstraat een nieuw gezondheidscentrum gerealiseerd. Totdat zij hun intrede kunnen nemen in dit centrum, betrekken Oudhof en Pot de naastgelegen Jan van der Heijdenstraat.

De twee artsen willen laagdrempelig bereikbaar zijn en dragen hier zorg voor op verschillende manieren. Zo kunnen afspraken, consulten en herhaalrecepten online worden afgehandeld. Ook is er ruimte voor persoonlijk contact voor de patiënten die dat op prijs stellen. 'Wij vinden het belangrijk dat we elke patiënt op de meest passende wijze kunnen behandelen', aldus Pot. 'Sommige mensen willen graag snel en efficiënt geholpen worden, die kunnen gebruik maken van onze digitale mogelijkheden en besparen zichzelf soms de tijd om langs te komen. Dit levert ons uiteraard ook tijd op om iets langer voor complexere vragen te kunnen uittrekken of om huisbezoeken te kunnen afleggen.'

Kijk voor meer informatie op www.huisartsenpraktijkhilversumoost.nl.

http://www.dichtbij.nl/t-gooi/regio/artikel/3948445/aanpak-huisartsentekort-door-start-praktijk-in-hilversum-oost.aspx